Katwijk verzet zich tegen nieuwe speeldag

© Archieffoto

Redactie Leidsch Dagblad
katwijk

Met zijn verbod - om veiligheidsredenen - van de voetbalwedstrijd Spakenburg - Katwijk op 27 april maakt burgemeester Melis van de Groep van Bunschoten de situatie alleen maar erger. Topklasser Katwijk voorziet veel grotere problemen op donderdag 25 april, de nieuwe speeldatum.

,,We zijn hier uiterst ongelukkig mee. We gaan alle registers opentrekken om hier wat aan te doen’’, kondigt voorzitter Willem Guyt van de club aan. Met de KNVB en de politie overlegt hij over alternatieven.

Katwijk kan tegen Spakenburg kampioen worden en dat brengt een grote schare supporters op de been. Toen de ploeg in 2010 een beslissingsduel om promotie naar de topklasse speelde tegen GVVV gingen er tien bussen naar Veenendaal.

Per supportersbus stuurt de vereniging drie stewards mee, die de fans ook begeleiden tijdens de wedstrijd. Juist daar dreigt het mis te gaan. ,,Ik weet niet of er voldoende stewards beschikbaar zijn. Als er maar drie bussen mee kunnen, gaan mensen op de bonnefooi naar Spakenburg.’’ De club zegt niet in te kunnen staan voor het gedrag van een oncontroleerbare grote groep fans.

De burgemeester verbood het duel gisteren omdat hij op 27 april ’geen politiecapaciteit heeft’, aldus een persverklaring, vanwege de aanstaande inhuldiging van koning Willem-Alexander.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.