Vier verdachten opgepakt na babbeltruc in Hazerswoude

Een pinpas. Archieffoto

Ivar Lingen
Hazerswoude-Dorp

De politie heeft vier mensen opgepakt die mogelijk geld wilden aftroggelen van een 78-jarige vrouw uit Hazerswoude-Dorp.

Onbekenden wisten vorige week vrijdag met een smoes het huis binnen te komen van de bejaarde dame. Ze vroegen om een fles water en namen - toen de vrouw even niet keek - de pinpas van de vrouw mee.

Een alerte buurtbewoner zag de vier verdachten in een auto met buitenlands kenteken wegrijden en kwam poolshoogte nemen. Na inspectie bleek dat de pinpas van de vrouw weg was, precies de pas die ze even daarvoor in de supermarkt had gebruikt. De pas werd meteen geblokkeerd en de getuige had foto’s van de vreemden gemaakt en waarschuwde snel de politie. Die foto’s werden onder agenten verspreid. Een andere dorpsbewoner zag de auto bij zijn erf rijden, maar kon niet voorkomen dat de verdachten er vandoor gingen.

Afgelopen maandag wisten agenten vier verdachten op te pakken die in een auto zaten op de Rijndijk in Hazerswoude. Het gaat om drie mannen van 27, 28 en 43 jaar en een 38-jarige vrouw, allen zonder vaste woonplaats in Nederland. Momenteel zitten ze vast en worden ze verhoord.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.