Voorschoten kan zaterdag afscheid nemen van bondsgebouw

Marieta Kroft
Voorschoten

Inwoners van Voorschoten kunnen zaterdag afscheid nemen van het bondsgebouw naast de Laurentiuskerk aan de Leidseweg. Binnenkort gaat het in slechte staat verkerende pand tegen de vlakte.

Pal erachter is het afgelopen half jaar een nieuw bondsgebouw verrezen. Het staat nog wel in de steigers, maar is inmiddels wind- en waterdicht. Bezoekers kunnen ook hier zaterdag tussen 11 en 13 uur een kijkje nemen. De parochie hoopt het nieuwe pand na de zomer in gebruik te kunnen nemen.

De parochie ijverde acht jaar voor nieuwbouw. Procedures en verzet in de omgeving vertraagden echter de bouw. In september ging uiteindelijk de eerste paal de grond in.

Veel Voorschotenaren, katholiek of niet, zijn wel eens in het 115 jaar oude bondsgebouw geweest. Jarenlang was het samen met het Ambachtshuis het enige onderkomen voor verenigingen in Voorschoten.

Het gebouw wordt onder meer gebruikt voor koorrepetities, vergaderingen, condoleances en er is een fysiotherapiepraktijk gevestigd. In het nieuwe pand komen ook activiteiten die nu bij de Moeder Godskerk plaatsvinden.

De parochie is voornemens deze kerk te sluiten.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.