Tweede Kamer wil campus ’Yours’

Het eerste deel van Yours werd in juni 2015 opgeleverd. Publiciteitsfoto

Wilfred Simons
Leiden

De bouw van zo’n 1300 studentenkamers nabij NS-station Lammenschans gaat misschien toch door. De kans dat studentencampus Yours wordt afgebouwd, is in elk geval een stuk groter geworden na een oproep van de Tweede Kamer aan minister Blok (Wonen) om studentenhuisvester Duwo toch toe te staan te bouwen met geld van particuliere beleggers, zoals pensioenfondsen.

Minister Blok besloot begin december dat woningcorporaties niet langer mogen bouwen met geld van particuliere beleggers. Hij beschouwt dit als staatssteun. Dat bracht Yours direct in gevaar, omdat Duwo bij de nieuwbouw samenwerkt met onder meer Syntrus Achmea Real Estate & Finance en het Rabo Pensioenfonds.

Duwo-directeur Jan Benschop stuurde een brandbrief aan de kamercommissie Wonen. Kamerleden Wouter Koolmees (D66) en Erik Ronnes (CDA) vroegen daarop Blok in een motie om investeringen van beleggers toch toe te staan, zolang dit ’niet leidt tot extra risico’s voor corporaties’ en ’beleggers niet profiteren van het staatssteunvoordeel’. Met steun van de PvdA kreeg de motie een meerderheid.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.