Velocitas wint thuiswedstrijd op een vreemd veld

Michel van Gent
Korfbal

Velocitas behaalde in de eerste klasse op vreemd veld de tweede thuiszege tegen CSL: 20-18.

De Leiderdorpers moesten om half elf hun kunstgras als onbespeelbaar afkeuren, waarna zij regelden dat zij vijf uur later op het kunstgras van Fluks konden spelen. Dat bleek een goede overgang, want er was van 7-3 tot 17-12 steeds een ruime voorsprong. Jet van Osnabrugge, Joachim Jägel en Pieter Paardekoper moesten hun club na 17-16 wel aan de krappe winst helpen.

Tempo debuteert sterk in de hoofdklasse, want de ongeslagen status bleef door een 30-26 zege op Oost Arnhem intact. Jelle Steenbeek, Edwin van der Weijde (2), Rosanne Wolvers en Martin Steenbeek bouwden na 7-7 een 13-7 voorsprong op, die pas in de laatste tien minuten vanaf 30-21 slonk. De Alphenaren halen woensdagavond hun uitwedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest in.

Pernix is weer terug bovenaan de ranglijst door een afgetekende 16-26 overwinning op Die Haghe. De Leidse overgangsklasser kon geblesseerden Debbie van Alphen (vinger) en Sven Kuipers (lies) rustig aan de kant laten, want zij was na een demarrage van 7-6 naar 7-11 (rust) en 7-16 vroegtijdig zeker van winst. Vincent van Beek (8), Stijn Gillissen (5), Joost Kuipers (4) en Daan Heijnis (3) waren het best op schot.

Fiks incasseerde de eerste nederlaag in dit seizoen bij Valto met 21-18. Coach Rick Nell vermoedde dat zijn ploeg drie keer zoveel had geschoten als de tegenstander, maar met name tussen 10-11 (rust) en 20-15 zaten daar zaten te veel missers bij. Goals van Melissa Heijne, Jan Anholts en Kevin Vreeken konden het gat niet meer dichten.

Sporting Trigon haalde bij KVS de eerste punten binnen, maar raakte wel Sabine Anneeze kwijt met een ernstige knieblessure. De Leidenaars bepaalden lang het scoreverloop (10-12 rust), maar lieten een 12-15 voorsprong helemaal schieten (16-15). Invaller Ike La Lau (3), Janwillem van der Gugten (2), Mandy Bekooy en Ellen Matze brachten echter alsnog uitkomst: 19-22 eindstand.

KZ Danaïden verloor de topper in de tweede klasse tegen DES met 18-16. Het achttal van Wim Niesing verzuimde op 10-11 door te drukken en raakte daarna definitief op achterstand (15-11). Lisa de Witt en Mike de Wit maakten elk vier doelpunten en ook invallers Marco Blankenburgh en Jasper van der Vos scoorden.

Crescendo kreeg door matig verdedigen liefst elf strafworpen tegen bij Triaz, waarvan er negen benut werden. Joris Cornelissen, Joey van Oevern (2), Shantal Verweij en Daan Huigsloot zorgden na 10-7 (rust) voor een 11-13 voorsprong, maar dat bleek een korte opleving (15-13). In de slotfase onderscheidde invallende juniore Britt Thepass zich door een strafworp te forceren, maar dat hielp weinig meer: 19-18 verlies.

Poulegenoot Madjoe kwam niet in actie, want het veld van Helios was onbespeelbaar door de regen.

Vierdeklasser Fluks werd compleet weggeschoten bij ESDO en verloor na 15-2 (rust) met 24-4. De Noordwijkers scoorden enkel via Quirina van Huis, Robert Bos, Nick Lumoindong en Maurits van der Vos.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.