Swabo schrikt tijdens slotweekend

Hielke Biemond
Leiden

De Swabo-wielrensters zijn dit seizoen als tweede geëindigd in de clubcompetitie. Het combinatieteam van amateurverenigingen Swift, Avanti en RTV De Bollenstreek slaagde er in het slotweekeinde niet in om de koppositie over te nemen van Jan van Arckel.

,,Van tevoren hadden we zeker voor een tweede plaats getekend’’, sprak teammanager Hans Blom. ,,We hebben een goed seizoen gedraaid en koersen gedomineerd.’’

Het bezoek aan het Groningse Usquert werd wat hem betreft wel enigszins overschaduwd door een valpartij van Ashlynn van Baarle. De sprintster miste vrijwel het gehele seizoen vanwege een scheurtje in haar heup. Bij haar rentree ging het direct mis: tijdens het criterium kwam ze ten val. Van Baarle werd met de ambulance afgevoerd, op het eerste gezicht met ’slechts’ een lichte hersenschudding.

Het beste resultaat voor Swabo in Usquert behaalde Minke van Dongen, met een tweede plaats in de tijdrit. In de klassieker werd Esther van Veen zesde.

Swabo vaardigt de beste rijdsters komende week af naar de Holland Ladies Tour. Zij hopen zich daar in de kijker te rijden bij een UCI-team.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.