Waterpoloërs Katwijk kunnen net niet stunten tegen titelkandidaat

Wim Siera
Katwijk

Katwijk kijkt met gemengde gevoelens terug op de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. De tweedeklasser had verwacht een flink pak rammel te krijgen van titelkandidaat VZC maar zeker niet de mindere ploeg. Katwijk verloor wel met 13-15

,,Balen’’, vond trainer Bas Willemsen. ,,Een stuntje had er wel ingezeten.’’

De wedstrijd ging gelijk op tot het moment dat de Veenendalers iets zorgvuldiger met de overtalsituaties omsprongen (11-13). ,,Deze wedstrijd geeft echter wel vertrouwen’’, besloot Willemsen. De doelpunten kwamen van Rik van de Putte (7), Tim van de Putte (2) Sander Haasnoot, Kevin van der Gugten, Maikel Schaap en Willem Hoek.

LZ 1886 kon de punten bijschrijven. De geplaagde Leidse waterpolovereniging bleef De Robben ruimschoots de baas en won met 13-6. Aanvankelijk had de thuisploeg het nog lastig. Het eens zo gerenommeerde De Robben uit Hilversum nam in de eerste periode een 0-3 voorsprong.

LZ 1886 nam vervolgens het initiatief over en drukte het krachtsverschil ook uit op het scorebord. Aan het einde van de derde periode zat LZ op rozen (9-6). De doelpunten kwamen van Tim van Braak (5), Wouter Ros (4), Sem Thomlinson, Jesse van Putten, Stephan van Iterson en Steven Bos.

De vrouwen van Katwijk konden hun debuut in de eerste klasse niet opluisteren met een zege. De wedstrijd tegen VZV ging met 11-4 verloren. Het debuut van Henk Trap viel ook al in het water. De coach van derdeklasser Sassenheim reisde af naar Rotterdam en kwam daar niet verder dan een 10-5 nederlaag.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.