TOP heeft plezier in veldkorfbal weer gevonden

Korfbal

TOP/Quoratio strijdt door een overtuigende 21-27 zege op DVO volop mee om de kruisfinales.

Vorige week opende TOP de tweede veldhelft met een kansloze 21-17 nederlaag tegen KCC. De selectie traint amper samen op het veld, aangezien de internationals in hun voorbereiding op de World Games komende zomer enkel in de zaal oefenen. Jet Hendriks is voorlopig niet inzetbaar, omdat zij last heeft van haar kuiten.

De Sassenheimers hadden vrijdagavond ook de officiële receptie van hun zaalkampioenschap. Deze rommelige voorbereiding was in de wedstrijd tegen DVO beslist niet terug te zien. Meteen in de beginfase overrompelde TOP de tegenstander met sterk verdedigen en scherp aanvallen, resulterend in 0-5 na krap zeven minuten. De Sassenheimers lieten de marge even slinken tot 8-10, maar liepen in de laatste tien minuten van de eerste helft weer onweerstaanbaar door naar 9-15. Het was typerend voor het herwonnen elan dat alle acht spelers doel troffen.

Na de pauze bleef TOP oppermachtig, zodat coach Jan Niebeek rustig alle internationals kon wisselen. Ook invallers Heijne en De Koning scoorden. ,,Het is een hele overgang van een volle Ziggo Dome naar een leeg veld. Iedereen is fit en van goede wille, maar je moet ook weer lol in het veld krijgen. Vandaag zag ik weer plezier in het spel en meteen speel je een goede wedstrijd”, constateerde Niebeek content.

DVO – TOP 21-27. Doelpunten TOP: Snel 7, Pikaar 5, Split 4, Brouwer 3, Harmzen 2, Jousma 2, Heijne, Jagtman, Anholts en De Koning.

Meer nieuws uit Sport Regionaal