Leiden en Leiderdorp houden samen een Beursvloer

Janneke Dijke
Leiden

Het bestaat in meer dan zeventig steden in Nederland, maar niet in Leiden. Daar komt verandering in. Leiden en Leiderdorp slaan de handen ineen en zetten samen een Beursvloer op poten: een evenement waarop maatschappelijke organisaties en bedrijven elkaar de helpende hand toesteken. Leiderdorp deed er twee jaar geleden al ervaring mee op.

Een maatschappelijke beursvloer past echt in deze tijd, vindt Arian van Rijssen, projectleider Beursvloer071. ,,Heel veel ondernemers zijn blij dat ze het hoofd boven water hebben weten te houden. Zij zijn klaar met geld geven. Tegelijkertijd zijn ze bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen en willen ze graag iets voor een maatschappelijke organisatie doen.’’ Op de Beursvloer krijgen ze daar alle kans toe. ,,Er lopen daar mensen van allerlei maatschappelijke organisaties rond met een vraag. De schaatshal zoekt meubilair en publiciteit, een onderwijsorganisatie zoekt een plek waar leerlingen werkervaring kunnen opdoen.’’ In ruil voor de hulp kan een bedrijf een tegenprestatie krijgen. ,,Bijvoorbeeld: een accountant helpt een kinderclub met de kwartaalcijfers. De club entertaint in ruil daarvoor de kinderen van de medewerkers van het kantoor.’’

De 120 matches die twee jaar geleden in Leiderdorp werden gesloten, zijn inmiddels praktisch allemaal uitgevoerd. Zo kreeg hockeyclub Alecto een EHBO-cursus van de Vrienden van het Rijnland Ziekenhuis. Ook het opknappen van de natuurspeelplaats in de Bloemerd door ijzerwarenhandel Kruyt en Brasserie Park was een resultaat van de Beursvloer.

Het evenement wordt op 11 juni van 17 tot 20 uur gehouden in Area071 aan de Sisalbaan in Leiderdorp. Aanmelden kan via www.beursvloer071.nl.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.