Eindelijk weer titel Ter Leede

Spelmaker Kimberley Vermey (r) pakte met Ter Leede haar vijfde kampioenschap ooit.© Taco van der Eb

Welmoed de Lang
Sassenheim

Hoeveel prijzen de selectie van Ter Leede inmiddels ook al pakte, de roodgelen waren na het behalen van het kampioenschap in de topklasse blij alsof het hun eerste was. ,,Ik stond net gewoon te huilen. Als je terugkomt bij je oude cluppie en je wordt gelijk weer kampioen, dan is dat toch wel weer heel bijzonder”, aldus de geboren Leidse Priscilla de Vos, die eerder met Ter Leede en RCL al titels pakte.

Terwijl de gasten van Jong ADO allemaal nog aan het begin van hun loopbaan staan en hopen ooit in ADO 1 te spelen, wonnen Kimberley Vermeij en Jill Wilmot met die club al eens de landelijke dubbel, en Kitty Susan de beker.

De eerste twee twijfelden voor dit seizoen of ze zouden stoppen, maar besloten na drie magere jaren met vier trainers nog één keer voor een kampioenschap te gaan. Trainster Judith Kuipers, die in 2009 als speelster van Ter Leede ook de titel greep, haalde ze over. Het leverde haar na drie jaar Jong Heerenveen haar eerste prijs als hoofdcoach en de achtste voor Ter Leede op. ,,Toen ik hier als speelster kampioen werd, was Kimberley nog mijn teamgenoot dus dan is het wel heel leuk om nu weer samen kampioen te worden. Voorafgaand aan het seizoen wisten we ook dat we een goede balans hadden van jong en oud en dat we bovenin mee konden draaien. Ik ben ongelofelijk trots en blij dat het ook gelukt is om de titel te pakken”, aldus de opgetogen Kuipers, die het halverwege de tweede helft toch even zwaar had.

Na een uitstekende Sassenheimse start met prima treffers van Wilmot en Kim Zethof leek er geen vuiltje aan de lucht. Er volgden voldoende kansen om het duel nog voor rust in het slot te gooien. In een ineens mindere tweede helft waarin Jong ADO Den Haag via een strafschop zelfs tot 2-1 verkorte, werd het ondanks alle ervaring opmerkelijk genoeg nog even billenknijpen. Met Buitenveldert op een punt achterstand en in Amsterdam inmiddels op voorsprong tegen Woezik, kon Ter Leede zich geen puntenverlies veroorloven. ,,Er sloop iets van angst in het elftal en we verloren de grip. Dat is verschrikkelijk als coach, want je kunt niks meer vanaf de kant. Ik kneep hem echt”, aldus Kuipers, die dan ook ongeveer een meter de lucht in sprong toen invaller Romy van Beelen op aangeven van opnieuw Zethof acht minuten voor tijd de bevrijdende 3-1 binnenschoot. Kuipers: ,,Toen wist ik dat het gebeurd was, geweldig.”

Ter Leede: Van Es, Blom, Hoogendam 84. Postel), Joore, In ’t Veld, K. Susan, Vermeij, Wilmot, Zethof, De Vos (60. Van Beelen), Van Kruistum (43. Hendriks).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.