Op een dag... (2)

Robbert Minkhorst

Bij mijn officieuze debuut als scheidsrechter op een heel veld kreeg ik het aan de stok met de 11-jarige doelman van de D9 plus een paar van zijn ploeggenoten, omdat een bal over de achterlijn zou zijn gegaan, iets wat ik niet heb kunnen waarnemen.

De D8 van Meerburg scoorde. Wekenlang is hij het mij blijven nadragen. Het heeft me niet weerhouden.

Als scheidsrechter hoor je natuurlijk onpartijdig te zijn en in het oefenpotje op de training had ik als coach van de D8 de schijn tegen. Maar ik floot naar eer en geweten, wat me handzame eigenschappen leken voor een scheidsrechter.

Ik betrap mezelf erop dat ik, kijkend naar voetbal, meer en meer let op de looplijnen van de leidsman. Kinderen hebben hun idolen boven het bed hangen. Bestaan er posters van Pierluigi Collina? Sinds de KNVB me uitnodigde na mijn column over de problematiek rond (club)scheidsrechters heeft een bepaalde opwinding zich meester van me gemaakt.

En dat ondanks de vooroordelen over dat bleke, vroeger gepeste en nog bij zijn moeder wonende mannetje. Parmantig en betweterig. Dat laatste kan ik over mezelf niet ontkennen en sinds een oud-ploeggenoot bij Docos me in het veld ooit met John Travolta vergeleek… Het is geen garantie, maar toch.

Ik ga dus op cursus.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.