Bouw Nuon-terrein Alphen komt dichterbij

Vlnr.: Verdoold, Van As en Zeeman.© foto ld

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

Green Real Estate begint over twee jaar met de bouw van 121 appartementen op het vroegere NUON-terrein naast station Alphen aan den Rijn.

Het Alphense vastgoedbedrijf van Jan Zeeman heeft daarover een contract gesloten met wethouder Gerard van As. Als alles volgens plan verloopt is het nieuwe woonblok aan de Prins Bernhardlaan in 2021 klaar.

De helft van de woningen - 56 stuks - is bestemd voor cliënten van zorginstellingen Ipse De Bruggen en Philadelphia. Zij willen een groep verstandelijk gehandicapten huisvesten, die onder begeleiding in de appartementen gaan wonen.

De overige 63 appartementen zijn huurhuizen in de vrije sector. ,,Het woonblok sluit prachtig aan op de Toorlocatie ernaast’’, aldus Van As. ,,En het is mooi dat er weer honderd huizen aan de Alphense voorraad worden toegevoegd, want dat is hard nodig.’’

Green Development is sinds 2008 van de Nuon-locatie en wilde hier eerst een hotel bouwen. ,,Vanwege de crisis was dat plan niet haalbaar’’, aldus Aart Jan Verdoold, algemeen directeur van Green Real Estate.

Na een uitgebreide bodemsanering zijn de plannen gewijzigd. Verdoold wil snel aan de slag: ,,Iedereen is dat gat zat.’’

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.