Spanning doet Noordwijk de das om in beker

Hielke Biemond
Den Haag

De focus van Noordwijk kan volledig op het restant van de competitie. De Noordwijkers slaagden er maandag niet in om zich te plaatsen voor de finale van de districtsbeker.

De ploeg van trainer Dogan Corneille verloor nipt met 1-0 bij zondagtopklasser HBS. Pleister op de wond: Noordwijk was al zeker van een plek in de ’grote’ KNVB-beker van volgend seizoen.

De drang was er zeker wel. Immers, maar weinig spelers konden zeggen dat ze ooit al een keer in een bekerfinale hadden gestaan. Die moest er dan dit jaar komen, ware het niet dat de spanning Noordwijk de das omdeed. De hoofdklasser was onherkenbaar. Bijna niets lukte. De uitschakeling was volgens Corneille dan ook terecht, al had de oefenmeester wel het gevoel dat er meer had ingezeten voor zijn elftal.

,,Zeker als we ons eigen niveau wel hadden gehaald’’, beweerde hij. ,,Te veel spelers haalden dat echter niet en dan wordt het een lastig verhaal tegen een topklasser. Het is jammer, een domper, maar we kunnen ons nu richten op de winst van de derde periodetitel.’’

Verleiden

Dat Noordwijk in Den Haag geen moment echt lekker in de wedstrijd zat, had de ploeg vooral aan zichzelf te danken. Noordwijk ging op het hobbelige veld mee in het spelletje van HBS en liet zich al snel verleiden tot het spelen van de lange bal. Marios Lomis, de vervanger van de geschorste Emiel Wendt, en Denzel James konden voorin nauwelijks potten breken.

De twee aanvallers waren niet opgewassen tegen de fysiek sterke achterhoede van de Hagenaars. Noordwijk moest het doen met twee mogelijkheden in de eerste helft. Lomis kwam een teenlengte tekort om een voorzet van James binnen te werken en diezelfde James volleerde de bal vlak voor rust op de vuisten van HBS-doelman Gianni Kamperveen. Dat was het wel aan Noordwijkse kant.

Graspolletje

HBS maakte ook geen bijster sterke indruk, maar hoefde dat in met name de tweede helft ook niet te zijn. Invaller Serano van de Hurk kopte tien minuten na rust uit een hoekschop de 1-0 tegen de touwen en de thuisploeg verzuimde in de minuten daaropvolgend verder afstand te nemen. Tjeerd Westdijk werd in uiterst kansrijke positie geveld door een graspolletje, voormalig ADO Den Haag-speler Jan-Paul Saeijs kopte in het zijnet en in de slotfase faalden Sami Aoulad Said en Westdijk oog in oog met keeper Sven van Hensbergen, die de zieke Mustafa Amezrine verving.

,,We hebben vandaag verloren omdat het te slordig in balbezit was’’, concludeerde Corneille. ,,We verloren de bal al na drie of vier passes. Dan loop je dus constant achter de feiten aan. We hadden steeds een extra aanname nodig. De spanning proefde ik heel sterk.’’

Stefano Goncalves was van mening dat dat wel meeviel. Hij vond dat de vaste patronen ontbraken bij Noordwijk. ,,Zo zie je maar dat Emiel heel belangrijk voor ons is, al deed Marios het zeker niet verkeerd. Welke elf ook speelden, we hadden de winst uit het vuur moeten slepen. Maar we moeten positief blijven. Er komen nog vijf cruciale duels aan.’’

Noordwijk, tweede in de stand van de laatste periodetitel, treft onder andere nog RVVH en Spijkenisse.

Noordwijk: Van Hensbergen; Manuputty, Overvliet, Brocker, Mol; Hoogerwaard, Splinter, Goncalves (75. Faouzi), Den Haan (60. Mertens); James en Lomis.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.