Speciaal Leids brouwsel voor festival Leven in de Brouwerij

De vijf organisatoren proeven hun Leidse LIB-bier.

De vijf organisatoren proeven hun Leidse LIB-bier.© Taco van der Eb

Loman Leefmans
Leiden

Speciaal voor de tweede editie van het Leidse bierfestival Leven in de Brouwerij (LIB) brengen de organisatoren een bier uit dat apart voor de gelegenheid is gebrouwen. Het resultaat werd zaterdag voor het eerst door de vijf initiatiefnemers geproefd, in het Stadsbrouwhuis aan de Aalmarkt. Het draagt de naam LIB-triple en sinaasappel is een van de niet-alledaagse ingrediënten.

Aan de vooravond van de eerste editie in maart 2017, ontbrak het medeorganisator Rogier Rustige (op de voorgrond) niet aan zelfvertrouwen. Hij meldde toen dat Leiden de bierhoofdstad van Nederland kon worden, en het LIB ging daaraan bijdragen.

De organisatoren, die verschillende Leidse biercafés vertegenwoordigen, kwamen in de Stadsgehoorzaal tot 150 biersoorten van de ongeveer veertig aanwezige, vooral kleine brouwers. Er kwamen 3.000 bezoekers af op het debuut van LIB, een nationaal record voor een dergelijk evenement.

Voor de tweede aflevering in het tweede weekeinde van maart, gaan de organisatoren verder waar ze waren gebleven. Meer bier, meer brouwers, een happenplein en levende muziek moeten voor nog meer bezoekers zorgen.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.