Avanti klimt naar de tweede plaats

Ron Hoogendam
Tafeltennis

Avanti boekte bij laagvlieger VTV een prima 8-2 overwinning en klom door de ruime winst naar de tweede plaats in de eerste divisie A achter Disnierats.

Toch had de Hazerswoudse ploeg een zware kluif aan de Nieuwegeinse gastheer, die 'sterkhouder' Mark Heemskerk aan de kant liet. Vooral voor de pauze beet VTV met Mark van Werkhoven en de jonge Max Romijn flink van zich af.

Bij Avanti werd Frank Hollak het slachtoffer van de dadendrang van dit duo. Tegen Van Werkhoven zag Hollak een 10-7 voorsprong in de vijfde game als sneeuw voor de zon verdwijnen in 10-12. In de partij tegen Romijn wist de Hazerswoudse Brabander een 10-8 in de vijfde game niet te verzilveren. ,,Heel zuur'', zei Steffen Greup.,,Het waren ongelooflijke partijen van Frank die tegen Van Werkhoven bij 10-8 een backhand overspin om de oren kreeg. Greup en de sterk spelende Simon Goessens hadden relatief weinig te stellen met hun opponenten en konden met een gerust hart uitkijken naar de confrontatie met koploper Disnierats. ,,Het gaat steeds beter met ons en tegen ploegen die veel strijd leveren, zijn het altijd leuke potten'', weet Greup.

Gevecht

Veel strijd werd er ook geleverd in Oegstgeest waar Pecos in een ruim vijf en half uur uur durend gevecht SKF met 7-3 bedwong. Waar de Oegstgeestenaren in hun eerdere twee duels steeds met vier punten achter kwamen, viel het kwartje in eigen huis nu wel goed. ,,Niet te geloven. We stonden bij de pauze 4-1 achter maar hadden eigenlijk met deze cijfers voor moeten staan'', zei de jonge Pieter van der Berg namens SKF.

,,Het is een combinatie van strijd, inzet, goed spel en beetje geluk, terwijl we nog niet het niveau halen wat we kunnen'', reageerde de fris acterende Pecosser Youri Soons in de pauze.

Na de onderbreking denderde Pecos met 'Formule 1 coureur' Tony Nader door naar 7-3. ,,Het was geen gemakkelijk potje en ben dan ook blij dat we het dubbel wonnen'', zei Nader namens de nummer drie van de eerste divisie 1 B.

Soons toonde zich tweemaal heel sterk en Jop van der Wiel kon slechts Brenda Vonk van zich afschudden. In de eerste divisie bij de vrouwen prijkt Avanti aan kop na de 7-3 triomf op De Treffers 2. De Treffers 1, met een ongenaakbare Maaike Dekkers, kwam na de 7-3 winst tegen concurrent Dedemsvaart op de gedeelde eerste plaats met de tegenstander van zaterdag.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.