Ter Leede laat een unieke kans liggen

Gouda

Dit had hét weekend moeten worden van Ter Leede. Concurrenten Spijkenisse en Achilles Veen zouden elkaar punten afsnoepen en daar kon de ploeg van Henk Wisman mooi van profiteren. Dat was het plan, maar voor de Sassenheimers liep het anders. Ter Leede had een slechte dag en verloor in Gouda met 2-0 van Jodan Boys.

Dat de ploeg met die uitslag iets inloopt op koploper Achilles Veen zegt genoeg over de bizarre titelstrijd die in de zaterdag hoofdklasse A gaande is. De lijstaanvoerder ging met 5-1 onderuit bij Spijkenisse. Achilles Veen heeft nog steeds een iets beter doelsaldo en blijft daardoor aan kop staan, al wordt het verschil steeds kleiner. Spijkenisse komt door de zege op vijftig punten te staan, net zoveel als Ter Leede en Achilles. Die laatste twee clubs hebben nog wel een wedstrijd tegoed ten opzichte van de groen-witten.

Al met al belooft het een zinderende ontknoping te worden. Ter Leede had de macht over kunnen nemen, maar verslikte zich in Jodan Boys. Trainer Henk Wisman had net een paar seconden plaatsgenomen in de dug-out toen zijn team uit een vrije trap die door de geheel vrijstaande Leroy Brank werd binnengekopt, op achterstand kwam. ,,Je hamert erop dat iedereen geconcentreerd aan een wedstrijd begint’’, aldus de trainer. ,,Ik heb er geen verklaring voor dat dat dan niet gebeurt. We waren vandaag niet in staat om daar snel van te herstellen.’’

Binnen een kwartier verdubbelde de thuisploeg zelfs de voorsprong. Adil Akanioui veroverde de bal en schoof de bal fraai in het doel van Constantin. Pas na die 2-0 kreeg Ter Leede de eerste mogelijkheden, maar het was te weinig om de defensie van de thuisploeg te doen kraken.

In de tweede helft kreeg Ter Leede meer grip op de wedstrijd. Jodan Boys vond de 2-0 voorsprong prima, liet de bezoekers komen en hoopte zelf op bevliegingen van de behendige aanvallers. Vincent Ammerlaan en Marc de Kruys waren het dichtst bij een treffer, maar de thuisploeg bleef overeind. In de tegenstoot hield sluitpost Bogdan Constantin zijn ploeg nog meermaals overeind en had het duel al veel eerder beslist kunnen zijn.

Wisman kon kort na de wedstrijd nog geen troost vinden in het feit dat Achilles Veen dik had verloren. ,,We zijn niet met die andere wedstrijd bezig geweest. Dat wordt pas echt interessant als we zelf hadden gewonnen. Maar goed, dit was voor ons een gemiste kans. We hadden echt een slag kunnen slaan als we vandaag hadden gewonnen.’’

De trainer verwacht een bloedstollende ontknoping van de competitie die tot de laatste speeldag zal duren. ,,Er zijn drie ploegen die nauwelijks voor elkaar onder doen en allemaal op vijftig punten staan. Voor de neutrale toeschouwers is dat natuurlijk hartstikke leuk. Ik had het graag wat minder spannend gezien. We mogen het onszelf aanrekenen dat we het niet minder spannend hebben gemaakt. Nu moeten we laten zien dat we wél beschikken over de langste adem.’’

Ter Leede: Constantin, Vierbergen, Arroyo, Van der Lans, Robertson, Kappenberg (71. Van der Kooye), Bok, De Kruys, Ammerlaan, Zwetsloot, Troost (27. Van Stijn).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie