Hond Beer en kitten Daisy hebben elkaar gevonden op boerderij in Oud Ade

© Leidsch Dagblad

© Leidsch Dagblad

© Leidsch Dagblad

© Leidsch Dagblad

© Leidsch Dagblad

Beer en Kwek in mei.

Beer en Kwek in mei.© Familie Zwetsloot

1 / 6
Annelies Karman
Oud Ade

Met een horkerig enthousiasme dendert hond Beer een paardenbox in. Daar balanceert kitten Daisy op een blokje hout, tussen haar kattenspeelgoed. Beer kwispelt en begint het poesje gelijk te wassen.

Dan begint de hond te dollen met het kitten. Daisy verblikt of verbloost er niet van. Ze is het gewend.

Kwek

Zij en de kruising tussen een dog en een labrador hebben elkaar gevonden op de boerderij van de familie Zwetsloot in Oud Ade. Ondernemer Jonika Zwetsloot runt hier een paardenbedrijf. Beer mag voor het poesje dan lief zijn, ze is een goede waakhond. De familie roept de hulp van Daisy in om muizen te vangen, die zijn er nu eenmaal op een boerderij.

Beer is een bijzonder dier. In mei haalde ze nog de voorpagina van dit regiokatern, toen ze zich ontfermde over het eendenkuiken Kwek (zie fotoserie bij dit artikel). Dat is nu een stuk groter en zwemt vlakbij, in een sloot achter de boerderij. ,,Als ik hem roep, komt hij aan waggelen'', zegt Jonika Zwetsloot.

Nest

Waar komen die moederlijke gevoelens vandaan bij de hond, denkt ze? ,,Misschien is het hormonaal'', antwoordt ze nuchter. ,,Ze heeft zelf een nest gehad toen ze heel jong was, maar dat was ze snel zat. Maar nu heeft ze weleens schijnzwangerschappen, dus misschien is dat het.''

Zwetsloot vindt het leuk dat de dieren elkaar hebben gevonden, maar heeft haar handen ook vol aan haar bedrijf. Haar 10-jarige dochter Fleur is veel in de weer met Beer en Diasy.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.