Cameratoezicht stations op de lange baan

Cameratoezicht stations op de lange baan
Station Sassenheim.
© Archieffoto LD
Teylingen

Na maanden van discussie is de VVD om. De liberalen laten hun geesteskind ’cameratoezicht op de stations’ voorlopig varen. De anti-diefstalmaatregel zal daarom tot in ieder geval september niet meer in de gemeenteraad worden besproken.

„Er is veel over gesproken, maar de andere fracties zijn nog niet toe aan de maatregel”, lichtte Marlies Volten, fractievoorzitter van de VVD, toe. Een terechte conclusie, want op het CDA na, de mede-indiener van het plan, is er geen steun in de raad.

Een van de grootste tegenstanders van cameratoezicht, Frans Nederstigt van de ChristenUnie, liet direct na het intrekken van het plan zijn tevredenheid horen op Twitter. „Vanavond meest verstandige bijdrage VVD Teylingen in ’cameratoezichtgate’ tot nog toe: De motie gaat de versnipperaar in.”

Het zogeheten ’warmtoezicht’ kan op meer steun rekenen in de raad. Ook burgemeester Carla Breuer is daar voorstander van. Re-integratiebedrijf Maregroep uit Voorhout is in beeld voor bewaking van de fietsenstallingen bij station Sassenheim. Na de zomer moet duidelijk worden of het van deze vorm van toezicht gaat komen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek