VVSB speelt uitwedstrijd tegen FC Utrecht in halve finale

De spelers van VVSB vieren in Den Bosch met de meegereisde supporters de plaatsing voor de halve finale van het bekertoernooi.

De spelers van VVSB vieren in Den Bosch met de meegereisde supporters de plaatsing voor de halve finale van het bekertoernooi.

Hielke Biemond
Noordwijkerhout

Topklasser VVSB speelt in de halve finale van de KNVB-beker een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Die ploeg was donderdagavond verrassend te sterk voor PSV. De wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 2 maart.

De loting werd verricht door VVSB-aanvaller Maikey Parami, de man die woensdagavond de winnende treffer maakte tegen FC Den Bosch (2-3). Hij moest zich om 8 uur 's ochtends melden op zijn stage-adres, de HEMA in Leidschendam, en mocht vervolgens naar Eindhoven afreizen om na afloop van PSV - FC Utrecht (1-3) de balletjes naar boven te halen. Zelf had Parami gehoopt op een uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Financieel is het voor VVSB gunstig dat het een uitwedstrijd heeft geloot. In deze fase van de KNVB-beker worden de recettes verdeeld. Een thuiswedstrijd op het sportpark van Quick Boys zou maximaal zo'n achtduizend toeschouwers opleveren, tenzij de club zou uitwijken naar een profstadion. VVSB heeft aan het bereiken van de halve finale al 175.000 euro overgehouden, een megabedrag voor de topklasser.

Woensdagavond won VVSB in de kwartfinale op sensationele wijze van FC Den Bosch. Tien minuten voor tijd stond de ploeg van Wilfred van Leeuwen in De Vliert nog op een 2-0 achterstand. Drie doelpunten in een tijdsbestek van zo'n zes minuten zorgden voor een miraculeuze ommekeer die tot in de late uurtjes werd gevierd in Noordwijkerhout.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.