Duur verlies Crescendo

Michel van Gent
Leiden

Sporting Trigon kan hoogstens nog derde worden in de overgangsklasse C.

De Leidenaars verloren bij de huidige nummer twee BEP met 23-18. Zij stonden in de eerste helft steeds ruim achter (7-2, 13-7 rust), maar haakten door Patty Groen (3), Janwillem van der Gugten (2) en Jordy Smeele na 15-9 nog wel even tweemaal aan (15-14 en 16-15).

Fiks haalde in het prestigeduel tegen Rapid geen hoog niveau, maar pakte toch de volle winst: 14-17. ,,Zo vlak na een kampioenswedstrijd krijg je vaak een minder goede ontmoeting”, stelde coach Rick Nell, die voor een tweede seizoen bijtekende. Zo kwam de aanval in het tweede kwartier niet verder dan één veldgoal en een gemiste strafworp (6-8, 7-9 rust). Kevin en Roy Vreeken, elk goed voor zes goals, en Jan Anholts hielden hun club in het vervolg steeds aan de leiding.

Crescendo heeft door de 15-7 nederlaag tegen concurrent OKV de kansen op de tweede plaats met promotiewedstrijd niet meer in eigen hand. ,,Wij zakten aanvallend door onze ondergrens”, treurde Gert Krook, die ook volgend seizoen coach is. Zijn ploeg begon goed (2-4) en kwam na 5-4 (rust) terug op 7-7, maar in het slotkwartier viel het schot helemaal weg. Enkel Daan Huigsloot (3) en Wesley van Oevern (2) scoorden meer dan eens.

Fluks had niet genoeg spelers beschikbaar voor het bezoek aan DTS. De Noordwijkers spraken met de tegenstander af om het duel op woensdagavond 9 maart in te halen in Enkhuizen.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.