Samenwerking 20 van Alphen en Leiden Marathon

Hielke Biemond
Leiden

De twee grootste hardloopwedstrijden uit de regio slaan de handen ineen. Eerst voorzichtig, maar met het idee om de jaren erna meer van elkaar te profiteren.

Dat maken de organisatoren van de Twintig van Alphen en de Leiden Marathon bekend. Beide evenementen jubileren in 2015, als de Alphense wedstrijd voor de vijftigste keer wordt gehouden en de Leidse marathon voor de 25e. De jubilea waren de reden elkaar op te zoeken.

,,In het verleden zijn er wel gesprekken geweest, maar tot een concrete samenwerking kwam het nooit. Niet dat de intentie er niet was’’, meldt Tjeerd Scheffer, de voorzitter van de Leiden Marathon, ,,alleen ben je als organisatie al snel volledig gefocust op je eigen evenement. Dat is zonde, want je bedient een zelfde groep mensen: liefhebbers van hardlopen.’’

Scheffer ging eerder al een alliantie aan met andere hardloopwedstrijden, om de Leidse marathon meer aanzien te kunnen geven. Zo ver gaat de samenwerking met de - hoog aangeschreven - Twintig van Alphen vooralsnog niet.

Beide organisaties zullen elkaars evenement promoten. De Alphense loop geldt als de openingsklassieker van het atletiekseizoen op de weg. De Leiden Marathon heeft in 2015 voor het eerst het NK op de halve marathon toegewezen gekregen.

Verder zullen ze bedrijven wijzen op de mogelijkheden - en in hun ogen de voordelen - van ’dubbelsponsoring’.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.