Na zeven duels eindelijk weer winst voor FC Lisse

Ruud Pattiapon
Scheveningen

Het was niet mooi, het was niet goed, maar buiten de 0-1 winst van FC Lisse op Scheveningen waren er zeker een aantal positieve punten te noemen. Eén daarvan was strijdlust, en die toonden de blauwbroeken na een schuchter begin volop, tot tevredenheid van trainer Misha Salden.

FC Lisse, zonder de zieke Mike Filippo, kreeg een half uur een lesje in scherpte en liet zich door Scheveningen bij herhaling aftroeven als het ging om balbezit. De Schollekoppen kregen ook kansen met Leroy Resodihardjo en Enzo Huntink, maar toen de klad in het spel van Scheveningen kwam, drong Lisse onder aanvoering van de actieve Koen Fokkema en Guido Pauw de opponent steeds meer naar achter.

Dat leverde uiteindelijk de Lisser zege op. Scheveningen-aanvoerder Marcel Pronk verloor de bal aan Pauw die Mo Messaoud aanspeelde. Met een fraaie krul in zijn zachte maar geplaatste schot maakte de rechterspits Boks kansloos.  Tot geluk van Salden, die op het punt stond de matchwinnar te wisselen maar daar niet de kans voor kreeg. ,,Winnen is immers het beste medicijn voor herstel, daar kan geen wedstrijdbespreking tegenop.’’

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.