Nieuwe tijdelijke parkeerplaats bij Naturalis

Loman Leefmansl.leefmans@hollandmediacombinatie.nl
Leiden

Naturalis opent nog vóór volgende week een grote tijdelijke parkeerplaats naast het museum aan de Darwinweg. Daarmee wordt mogelijke overlast van verkeerd gestalde auto’s in de directe omgeving voorkomen.

De nieuwe parking dient ter vervanging van het parkeerterrein tegenover het museum. Dat is komen te vervallen door de aanleg van het nieuwe Van Leeuwenhoekpark. ,,De nieuwe plaats moet voor de voorjaarsvakantie zijn ingericht’’, aldus een woordvoerster van Naturalis.

Een plekje zoeken in de buurt van de museumingang is momenteel problematisch. De parkeerplaats langs de Darwinweg, tegenover het museum, is opgeheven omdat daar een nieuw park met vijver wordt aangelegd. Het museum beschikt wel over een kleinere privé-parkeerplaats voor het personeel die met een slagboom wordt afgeschermd.

,,Dat terrein wordt nu in het weekeinde voor bezoekers opengesteld. Onze medewerkers worden gevraagd zo veel mogelijk met de fiets te komen. Het is even roeien met de riemen die we hebben.’’

Het museum heeft nog een paar alternatieven bedacht. ,,We verwijzen bezoekers, onder meer via onze website, ook naar de Morspoortgarage en de parkeerplaats aan de Haagweg. Daar vandaan vertrekken busjes die op en neer naar ons museum rijden.’’

Nog voor de lentevakantie voor scholen, doorgaans een behoorlijk drukke periode voor Naturalis, moeten de parkeerkunstgrepen niet of nauwelijks meer nodig zijn. Want dan mag het museum een naburig braakliggend terrein van de gemeente gebruiken dat wordt omgevormd tot een parkeerveld voor honderd auto’s. Borden langs de wegen in de buurt van Naturalis verwijzen daarnaar.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.