’Stierenbrug, incident met grote impact’

’Stierenbrug, incident met grote impact’
© Archieffoto
Leiderdorp

De samenkomst tussen Leiderdorpse ondernemers en de gemeente is donderdag in een ’positieve setting’ verlopen, meldt voorzitter Didos van Dam van de Leiderdorpse Ondernemersvereniging (LOV). De gemeente Leiderdorp noemt het gesprek ’constructief’. Desalniettemin blijft een schadeclaim mogelijk.

Het gesprek had plaats vanwege de schielijke sluiting van de Stierenbrug in mei. Ondernemers van onder meer Wooon en de Winkelhof voelen zich gedupeerd en vermoeden dat ze omzet hebben misgelopen door de gesloten brug. De gemeente meldde de afsluiting, die zes weken duurde, te laat.

Begrip

De winkelcentra, zoals de Winkelhof, hadden elk een vertegenwoordiger afgevaardigd aanwezig. Verder zaten van Dam en twee wethouders aan tafel. Volgens de LOV, die de belangen van de ondernemers behartigt, was er wederzijds begrip. „Wethouder Willem Joosten begreep de situatie van de ondernemers goed.”

De gemeente noemde de chaos rond de Stierenbrug ’een incident met grote impact’. Leiderdorp is van plan om meer te communiceren met de ondernemers. „Verkeer staat voortaan hoog op de agenda in overleg met de LOV.” Van Dam is hier blij mee: „We moeten het gesprek met elkaar blijven aangaan en het overleg tussen de gemeente en bedrijven intensiveren.”

Provincie

Dat zal volgend jaar nodig zijn als de Stierenbrug opnieuw dichtgaat. De provincie Zuid-Holland zegt dat er in 2019 groot onderhoud aan de Stierenbrug zal plaatsvinden. De brug was in mei gesloten vanwege onderhoud aan het nabijgelegen kruispunt, volgend jaar wordt de brug zelf opgeknapt. Zo worden de afsluitbomen en de elektrische installaties volledig vervangen. Wanneer de brug precies wordt afgesloten, weten de provincie en de gemeente nog niet.

Ondanks de positieve sfeer ging het ook nog over eventuele schadeclaims. Veel ondernemers blijven verontwaardigd over de lange afsluiting en de slechte communicatie. De LOV zal, ’als belangenbehartiger’ zelf geen claim indienen. Dat individuele ondernemers of winkeliersverenigingen een claim indienen is echter niet uit te sluiten.

Meer nieuws uit Leiden