Feestterrein in stationsgebied

Wilfred Simons w.simons@hollandmediacombinatie.nl
Leiden

Het Leidse stationsgebied krijgt een groot tijdelijk feestterrein, waar bezoekers komende zomer kunnen eten en drinken, sporten, zonnen en naar het theater kunnen gaan. De Buurt, zoals de ’zomerse hotspot’ is genoemd, gaat op vrijdag 17 juni open.

Komend najaar moet op de hoek van de Stationsweg, het Stationsplein en het Schuttersveld het grote nieuwe gebouw ’Lorentz’ verrijzen met appartementen, winkels, kantoren, horeca en een fietsenkelder. In afwachting daarvan wilden de Leidse wethouder Paul Laudy en Kwik Events het terrein niet braak laten liggen. Zij besloten het in te richten met zeecontainers, waarin voor Leidenaars allerlei activiteiten worden gehouden.

De Buurt krijgt zes gebieden, met een stadsstrand, een eetplein met elf restaurants, een evenementen- en een sportterrein, een theater voor 120 man en een winkelcentrum.

Het is nog niet tot in detail bekend welke ondernemers zich in De Buurt gaan vestigen, zegt woordvoerder Bas Schreuder van het creatieve conceptbureau ’De Collectie’, die de uitvoering van het plan ter hand neemt. ,,We zijn bijvoorbeeld nog op zoek naar Leidse restaurants die zich op het eetplein willen vestigen.’’

De Buurt wordt gratis toegankelijk. De initiatiefnemers willen uit de kosten komen door het evenemententerrein te verhuren aan andere ondernemers, die betaalde activiteiten willen organiseren. Op maandag 19 september gaat De Buurt weer dicht.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.