Vergunning Borrel071 ten onrechte gegeven

Proosten bij Borrel071.© Archieffoto

Aad Rietveld
Leiderdorp

De vergunning die burgemeester en wethouders van Leiderdorp gaven voor de Borrel071, 7 augustus 2015 bij Brasserie Park moet alsnog worden ingetrokken. De vergunning had nooit gegeven mogen worden, oordeelt de commissie bezwaarschriften na klachten van omwonenden.

Er deugt volgens de bezwarencommissie niet veel van de procedure die leidde tot de vergunning voor het ’netwerkevenement’. Het college van B en W gaf de vergunning, terwijl het die bevoegdheid niet heeft, de situatietekeningen bij de aanvraag deugden niet en de belangen van de omwonenden zijn niet voldoende ’meegewogen’.

De brandweer weigerde vanwege de onjuiste tekeningen advies te geven over de vergunning, maar B en W gaven hem wel. Alles bij elkaar kan het gemeentebestuur volgens de bezwarencommissie niet anders doen, dan de aanvraag van Brasserie Park alsnog afwijzen, ook al is het feest al lang en breed achter de rug.

Omdat er geregeld klachten zijn over feesten bij Park, adviseert de commissie aan de uitbater van de Brasserie en de gemeente om daar met de buurt over te praten. Omwonenden zeiden bij de zitting van de bezwarencommissie al, dat dat voor hen inmiddels een ’gepasseerd station’ is.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.