De Bosrand eerder open op zondag

Erna Straatsmae.straatsma@hollandmediacombinatie.nl
Alphen aan den Rijn

Tuincentrum De Bosrand in Alphen aan den Rijn mag op zondag weer in de ochtend open. De commissie beroep- en bezwaarschriften heeft het bedrijf gelijk gegeven in zijn protest tegen een nieuwe, latere, zondagsopenstelling.

Volgens de gemeentelijke commissie beroep- en bezwaarschriften beroept De Bosrand zich terecht op afspraken die in het verleden met de - toenmalige - gemeente Rijnwoude zijn gemaakt. Jaren geleden is toegezegd dat het bedrijf op zondagen vanaf 10.00 uur open mocht. Op basis daarvan heeft het bedrijf een nieuw tuincentrum langs de N11 gebouwd, dat begin dit jaar openging.

Burgemeester en wethouders buigen zich dinsdag over het advies van de beroepscommissie, maar wethouder Gerard van As liet donderdagavond al weten het standpunt over te nemen. ,,Komende zondag is de Bosrand nog op de oude tijd open’’, zei Van As in een raadscommissie, waar nieuwe winkeltijden ter sprake kwamen.

Bosrand-directeur Koos van Haaster is ’heel blij’ met de uitspraak van de commissie beroep- en bezwaarschriften. ,,Het is niet meer dan terecht dat we gelijk krijgen. Wij hebben een afspraak met Rijnwoude gemaakt en die afspraak blijft staan. Heel sportief van de gemeente ze hun ongelijk toegeven.’’

Of de uitspraak van de commissie ook gevolgen heeft voor bouwmarkten en andere grote bedrijven, is nog de vraag. Diverse bedrijven buiten het centrum van Alphen aan den Rijn hebben ook een wens om eerder open te gaan dan 12.00 uur, zoals het college in gedachten heeft.

In de gemeenteraad ligt de beoogde vervroeging van winkelopeningstijden op zondag gevoelig. Flink wat partijen hebben grote aarzelingen bij het voorstel om op zondag een uur eerder open te gaan dan nu het geval is. Nu mogen winkels op zondag pas om 13.00 uur open.

D66, VVD, Groen Links, Nieuw Elan en PvdA zijn voor verruiming van de winkeltijden. De Christenunie, Beter Alphen en de SP zijn tegen verruiming. Het CDA, Groene Hart Democraten en Rijn Gouwe lokaal hebben bedenkingen.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.