Draagvlak voor koop waterzuivering Woubrugge

De waterzuivering aan de Oudendijkseweg.

De waterzuivering aan de Oudendijkseweg.© Foto Cyclomedia

Annelies Karman
Woubrugge

De gemeenteraad van Kaag en Braassem is voor het kopen van de voormalige waterzuivering aan de Oudendijkseweg in Woubrugge. Daarmee is er breed draagvlak om het terrein te kopen.

De dorpsraad van Woubrugge stond te juichen toen wethouder Henk Hoek zijn plan in juli bekend maakte. Volgens de dorpsraad zou het heel veel mogelijkheden bieden als de gemeente deze lap grond heeft. De dorpsraad denkt aan sociale woningbouw, een verplaatsing van sportvelden of misschien zelfs een ijsbaan.

De zes politieke partijen van Kaag en Braassem kondigden maandagavond allemaal aan ze voorstander zijn de aankoop. Volgens Thijs Brambach van PRO valt het onder het kopje ’denken in mogelijkheden’. Cees de Lange (CDA) denkt er al net zo over: ,,We zijn blij dat dit plan er ligt.’’

De waterzuivering draait niet meer. De grond is nu van het Hoogheemraadschap van Rijnland, maar dat wil ervan af. De gemeente heeft het eerste recht om de lap grond van twee hectare te kopen. Wethouder Hoek wil het perceel ruilen met kwekerij Nolina. De grond die het bedrijf ervoor terug geeft, waarschijnlijk tegen de sportvelden aan, kan Kaag en Braassem dan gebruiken.

Rozenkweker Nolina staat positief tegenover de ruil. Mede-eigenaar Steef de Lange denkt dat zijn bedrijf daardoor kan groeien. Hij redeneert ook dat de ruil goed voor het dorp zou zijn. De Lange noemt het goed nieuws voor Woubrugge dat de raad ook achter het idee staat. ,,Ik denk dat het interessant is voor Woubrugge. Beter voor de lange termijn dat de stukken grond van de gemeente bij elkaar liggen.’’

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.