GOL Sport maakt ’zooitje’ van ranglijst

Hielke Biemond
Zondag vierde klasse

,,We hebben van de bovenkant van de ranglijst een zooitje gemaakt’’, zei Taoufik Maatoug, de trainer van GOL Sport nadat zijn elftal had gewonnen bij Kickers ’69 (1-3). De club uit Leimuiden moet door de nederlaag en de zege van FC Zoetermeer nu twee ploegen boven zich dulden.

,,Op de een of andere manier lukt het niet meer’’, zei Kickers-coach Anton Broers. Maatoug had zes basisspeelsters aan de kant gehouden, om met het oog op de nacompetitie geen gele kaarten meer op te lopen. Toch kwamen de Leidenaars op 0-3 (twee keer Said Ajar en een keer Adil el Moissati), alvorens B-junior Jaimy van Dijk iets terugdeed namens de thuisclub.

UDO was thuis FC Rijnland met 2-1 de baas. De club uit Oegstgeest had nog een punt nodig om de nacompetitie te bereiken. Het werden er uiteindelijk drie, al nam Rijnland ver in de tweede helft de leiding door een doelpunt van Jeffrey Smeele. Rijnlander Dexter Pardon werd er uitgestuurd. ,,Toch bleven we met tien man vooruit lopen’’, zei trainer Ronald Mink. ,,Het is einde seizoen. We moeten de scherven opvegen en opnieuw beginen.’’ Uit een eigen doelpunt van de bezoekers kwam UDO langszij, en ver in de blessuretijd sleepte Rami Alnaaoumi zelfs de volle buit binnen. ,,Sneu voor FC Rijnland na zo’n seizoen’’, zei UDO-trainer Ronald van Wattum. Ondanks dat het doel is bereikt, gaat UDO volgende week ASC niet helpen aan de titel. ,,Wij willen gewoon winnen’’, zei Van Wattum. ,,We geven niets cadeau, ASC moet er maar voor voetballen.’’

Leidsche Boys haalde vol uit bij Roodenburg: 2-11. Kevin Groenendijk (5x), Raymond van Es (3x), Ricardo Heruer, Chris Wassenaar en Rida Mkadden scoorden voor de Boys. Trainer Richard de Graaf was blij met de grote zege. ,,We zijn de laatste vijf wedstrijden ongeslagen. Zo is het seizoen toch nog een beetje geslaagd.’’

Warmunda won met 1-0 van Altior. ,,Zoals dat heet een wedstrijd om des keizers baard’’, zei Egmond Blinker. ,,Wel een leuke pot. Er is het team alles aan gelegen om de laatste duels te winnen. Ze hebben de mouwen opgestroopt.’’ Nick Arnst maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

In zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen verloor Bernardus van Docos (0-1). Bij de Leidenaars was een aantal spelers op vakantie, dus gebruikte trainer John van Berkel vijf spelers uit een vriendenteam. ,,De jongens hadden er zin in. Er is hard gewerkt, en beide teams kregen veel kansen.’’ Alleen Rob van Noort wist van een kans een doelpunt te maken. Derk Schoonhoven van Bernardus betreurde het aantal gemiste kansen van zijn elftal. ,,Gemiddeld scoren we drie keer maar vandaag lukte het niet. Terwijl we laatst vriendschappelijk tegen Nieuwkoop nog zes keer scoorden.’’ Schoonhoven is aan zijn laatste weken als trainer van Bernardus bezig. ,,Ik word jeugdcoördinator bij Bernardus’’, liet hij weten. ,,Ik heb inmiddels zo veel dingen gezien die beter kunnen. Maar we hebben in de afgelopen tijd veel jeugdspelers kunnen inpassen. Ik ga dingen doen als de jeugdtrainers trainen, en veel trainingen en wedstrijden bekijken.’’ Schoonhoven wordt opgevolgd door Ronald Rosdorff.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.