Tempo gaat thuis voor zesde keer onderuit

Hielke Biemond
Korfbal

TOP/Justlease.nl toonde tegen Nic. aan dat de scherpte na het bemachtigen van de zaaltitel niet verdwenen is. De ereklasser uit Sassenheim miste Friso Boode (afwezig) en Mick Snel (geschorst), maar Henk van der Gugten en Wouter de Koning vervingen hen moeiteloos.

De thuisploeg kon de hekkensluiter uit Groningen dan ook gauw afschudden (23-15). Henk van der Gugten (3), Celeste Split, Daniël Harmzen (2), Rianne Echten, Nisha Verwey, Nick Pikaar en Wouter de Koning zorgden na 2-3 al voor een rustgevende 13-6 ruststand.

Hoofdklasse

Tempo verloor tegen SKF ook de zesde thuiswedstrijd van dit veldseizoen: 14-17. De Alphenaren kunnen zodoende wel eens tegen degradatie aanlopen, net als in de zaal gebeurde. Jasper van Doorn en Edwin van der Weijde stonden ongewild model voor de malaise, want de topschutters van weleer maakten drie en nul doelpunten. Tim de Graaff (2), Jamie Grasmeijer en Bram de Graaff hielden na 6-8 (rust) de hoop in leven tot 9-11, waarna vijf tegentreffers de genadeslag werden (9-16).

Overgangsklasse

Sporting Trigon behaalde in de strijd om handhaving wel dure punten met een 13-15 zege op Die Haghe. De Leidenaars toonden veerkracht door een 9-7 en 11-10 achterstand helemaal weg te werken met 9-10 en 11-12. Zij misten toen een strafworp, waarna de volgende treffer door hun eigen mand viel (12-12). Ook deze klap werd goed opgevangen, want Jordy Smeele, topscorer met vijf doelpunten, Esther Paauw en Michael Star hielden hun club daarna wel steeds aan de leiding.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.