Starters Kaag en Braassem kunnen 30 mille lenen

kaag en braassem

Starters op de woningmarkt in Kaag en Braassem kunnen dit jaar een beroep doen op een lening van maximaal 30.000 euro. Dit bedrag is een middeling van twee oude startersregelingen, die bestonden in Alkemade en Jacobswoude. De lening is de eerste drie jaar aflossingsvrij, zegt wethouder Floris Schoonderwoerd. Daarna moet wel rente worden betaald.

De starterslening wordt opgebouwd uit een deel van het rijk en een gemeentelijk deel. Eerder deze week maakte het ministerie van VROM bekend dat de pot met rijksgeld leeg is. Alleen gemeenten kunnen nog geld lenen, zolang zij nog over budgetten beschikken. Volgens Schoonderwoerd is er in Kaag en Braassem nog geld voor maximaal 26 leningen. Hij verwacht dat die dit jaar allemaal worden verstrekt.

De aanvrager mag niet eerder een koophuis hebben gehad, geen hoger gezamenlijk inkomen hebben dan 34.000 euro. Het huis mag niet duurder zijn dan 200.000 euro of 208.000 euro voor een nieuwbouwhuis. Het moet bovendien met Nationale Hypotheekgarantie worden gekocht.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.