Noordwijk maakt het zichzelf onnodig moeilijk

Hielke Biemond
Vlaardingen

Met een vlotte voorsprong in Vlaardingen en een rode kaart voor de thuisploeg in de eerste helft leek Noordwijk gebeiteld te zitten, maar niets bleek minder waar. De hoofdklasser kwam bij Deltasport met de schrik vrij (2-3).

,,Het was een terechte overwinning, maar onnodig zwaar bevochten’’, concludeerde coach Dogan Corneille. ,,Dat was zo zonde, want dit was nergens voor nodig geweest.’’ De coach zei dat hij na de 2-3 de laatste vijf minuten met samengeknepen billen op de bank had gezeten.

Katwijker Jaap van Duijn tekende voor de vroege 0-1 en Corneille hoopte achterover te kunnen gaan leunen toen een protesterende voetballer van Deltasport Noordwijk in het zadel hielp. ,,Die speler begon op de scheidsrechter te schelden’’, verklaarde de trainer, hetgeen de arbiter met rood bestrafte.

Het was alleen - uiteindelijk - zijn eigen ploeg die achterover ging leunen. Eerst wist Noordwijk niet hoe het moest omgaan met de numerieke meerderheid, wat voor een deel ook de 1-1 (uit een strafschop) verklaarde. Toch kwamen de bezoekers vlak voor de pauze opnieuw aan de leiding, nu met een prachtig afstandsschot van Mario Lomis vanaf een meter of dertig. Een ’lekker moment’, vond Corneille.

Nadat de coach in de rust had uitgelegd hoe het Vlaardinger tiental wel bestreden moest worden, stelde Noordwijk in de tweede helft orde op zaken. Ruperto Dorothea scoorde op aangeven van Van Duijn. ,,We zaten op rozen’’, dacht Corneille.

Maar zijn ploeg gaf de wedstrijd uit handen. ,,We werden heel slordig. We kakten in, in plaats van dat we het tempo opvoerden. Alle tegenstoten van Deltasport werden gevaarlijk.’’ Tot opluchting van de coach leidde dat tot maar één tegendoelpunt. Bij een van de Vlaardingse aanvallen moest verdediger Martijn le Congé aan de noodrem trekken, zodat ook hij met rood op zak naar de kant moest.

Met drie overwinningen in drie competitiewedstrijden stelde Corneille vast dat de resultaten ’heel goed zijn’. ,,Maar het voetbal moet beter.’’

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.