Wie volgt Thijs op?

Thijs van de Meeberg.© Martin Oudshoorn

Theo de With
Leiden

Thijs van de Meeberg won vorig jaar het Leids Cabaret Festival. Over ruim een week weten we wie zijn opvolger is. Acht nieuwe talenten staan te trappelen.

Zowel de jury als het publiek koos vorig jaar voor de Brabantse cabaretier Thijs van de Meeberg. Na een theatertournee met de twee andere finalisten trad hij onder meer op het festival Lowlands op. Hij is nu bezig met try-outs en hoopt in de loop van dit jaar met zijn eerste avondvullend programma in de theaters te staan.

Het is nu weer tijd voor vers cabarettalent. Na twee dagen met audities in galerie-café Leidse Lente zijn acht jonge talenten goed genoeg bevonden. Ze binden vanaf maandag de strijd aan met elkaar in twee voorronden. Maandag zijn dat Martijn Kardol (Amsterdam), Geert Dehertefelt (Berchem, B), Yannick Jozefzoon (Amsterdam) en Joosen en De Jager (Roterdam).

De tweede voorronde op dinsdag is het domein van Marco Lopes (Den Bosch), Lonneke Dort (Amsterdam), Oscar Arnold (Utrecht) en Erhan Demirci (Brussel, B).

De afvalrace moet uiteindelijk op zaterdagavond een winnaar opleveren. Die hoopt in de voetsporen te treden van voorgangers als Najib Amhali, Sara Kroos, Dolf Jansen en Sanne Wallis de Vries. De finale en de halve finale zijn uitverkocht. Voor de voorronden op maandag en dinsdag zijn nog kaarten te koop.

Leids Cabaret Festival, maandag 8 en dinsdag 9 februari (voorronden), donderdag 11 februari (halve finale ) en zaterdag 13 februari (finale), 20.15 uur, Leidse Schouwburg, meer informatie: www. stadspodia.nl en www.leidscabaretfestival.nl.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.