Akkoord nabij over tweede fase Bètacampus Universiteit Leiden

Artists impression van de Betacampus van de Universiteit Leiden. Publiciteitsfoto

Artists impression van de Betacampus van de Universiteit Leiden. Publiciteitsfoto

Wilfred Simons
Leiden

Het einde nadert voor de Gorlaeus en Huygens Laboratoria in de Leeuwenhoek. Naar verwachting gaat de Universiteitsraad volgende week akkoord met de investering van 117 miljoen euro voor de tweede fase van de Bètacampus van de Universiteit Leiden. Als de plannen doorgaan, begint de tweede fase van de nieuwbouw in het najaar van 2016. De nieuwbouw verrijst dan vanaf 2018 en moet in 2021 klaar zijn.

De nieuwbouw van de Bètacampus is voor het personeel van de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen een grote schuifoperatie. De Universiteitsraad stelt als eis dat alle onderzoeksgroepen en instituten zoveel mogelijk bij elkaar blijven, ook als zij tijdelijk elders gehuisvest moeten worden.

Om de kosten in de hand te houden, krijgt de tweede fase van de nieuwbouw geen ondergrondse parkeergarage. Hiervoor, zei voorzitter Pieter Krol van de U-raad, wil het College van Bestuur 'elders iets realiseren in overleg met de gemeente Leiden'. In het universitaire investeringsplan wordt gesproken over een 'centrale parkeervoorziening in de kop van de Leeuwenhoek'.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.