Feesterveld Roelofarendsveen: Volle emmers en blije gezichten

© Leidsch Dagblad

Annelies Karman
Roelofarendsveen

Normaal gesproken is een industrieterrein op het eerste oog zo'n beetje de saaiste plek op aarde. Zo niet op een zonovergoten zaterdag in Roelofarendsveen, waar de ondernemers van het Veenderveld vieren dat het bedrijvenpark aan de A4 twaalfenhalf jaar bestaat.

Dichte deuren staan deze keer wagenwijd open. Iedereen is welkom voor een kijkje in de keuken bij dertig ondernemers. Van keurslagerij Van der Meer tot bloemengroothandel J. de Koning en alles wat daartussen zit.

,,We geven een rondje in de zaak, een rondje om de zaak en een rondje van de zaak'', zegt Barry Verdel, voorzitter van de Vereniging Parkmanagement Veenderveld, over het zogeheten Feesterveld. Behalve de rondleidingen en gratis bier en wijn doelt hij op een wedstrijd van loopvereniging Plantaris, waarvoor het bedrijvenpark ook als decor dient.

Overal op het terrein lopen mensen met witte emmers van Probin. Dat bedrijf geeft ze gratis weg als 'boodschappentas'. Handig, aangezien bijna elke onderneming een zak met traktaties uitdeelt, passend bij een verjaardagspartijtje. ,,Twee emmertjes water halen'', grapt een opa tegen zijn kleinkinderen.

Ook Peet en Joke Leliveld (65) hebben allebei een emmer in hun hand. ,,Oma's fijnste augurken'', laat het echtpaar uit Poeldijk trots de inhoud zien. En de emmers zijn eveneens welkom. ,,Die kan ik goed gebruiken bij het ramen zemen en mijn man voor het klussen in de tuin'', legt Joke uit.

Ze wisten van het Feesterveld af omdat ze met hun boot aan de Wetering liggen. Als 'kuddedieren' zijn ze achter andere bezoekers aan gelopen. ,,Normaal heb je op een industriegebied weinig te zoeken. Maar het is mooi weer en het is hier hartstikke gezellig.''

Voor de jeugd is een kindertuin ingericht door Partyverhuur De Meerpaal. Op een stuk ongebruikte grond staan speeltoestellen tussen de strobalen en op het podium wordt een mini-playbackshow gehouden.

Maar op het bedrijventerrein is nog veel meer te beleven voor kinderen. Meerijden met een paard en wagen bijvoorbeeld, of toeteren in een truck van Dobbe Transport. De jonge Jens laat een pen bedrukken bij De Jong Reclame. ,,En wat zeg je dan?'', vraagt zijn moeder. ,,Dank je'', zegt hij zachtjes.

Wie ook ronddartelt op het terrein, is Elsa uit de tekenfilm Frozen. Nou ja, een dubbelganger dan. Sanne Pouw heeft zich verkleed als het populaire Disney-karakter, net als een dag eerder op het kinderdagverblijf in Leiderdorp waar ze werkt. De hele middag krijgt 'Elsa' van kinderen te horen dat ze haar grootste fan zijn.

,,Wil je ook met de prinses op de foto?'' vraagt een vader, waarop dochter Saar met haar duimen omhoog en lachend naar de camera kijkt. ,,Al die koppies, daar doe ik het voor'', vertelt de Ripse Pouw voldaan.

Verdel, naast voorzitter van het bedrijvenpark ook relatiebeheerder bij Verdel ICT en Media, roemt de saamhorigheid van de ondernemers op het Veenderveld. ,,Dat is het kenmerkende voor dit terrein. Iedereen is klant bij elkaar.''

Bij zijn bedrijf treedt een gelegenheidsband op van eigen medewerkers. Het feest smaakt naar meer, aldus Verdel. ,,Mij zou het wel passen, maar het is niet voor iedereen weggelegd om dit elk jaar te doen. Ach, voor het 15-jarig jubileum hebben we nu heel mooie draaiboeken klaarliggen.''

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.