'Weg met die politieke stickers'

Redacteur Rijn en Veen
kaag en braassem

De PvdA Kaag en Braassem gaat het helemaal anders doen. De partij 'rukt de politieke stickers van het voorhoofd' en gaat bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen als ’Pro Kaag en Braassem’ door het leven.

De betrokkenheid, kennis en kunde van actieve dorpelingen wordt lang niet voldoende benut, meent de partij. Daarom draait het verkiezingsprogramma volledig om een doorbraak in de vaste structuur van de gemeente.

,,Betrokken mensen nemen de stap naar de gemeente niet, omdat ze vinden dat ze toch niet gehoord worden. Dat is zonde’’, zegt PvdA-wethouder Floris Schoonderwoerd.

In zeventig gesprekken met inwoners uit alle hoeken van de gemeente heeft de PvdA gevraagd hoe zij tegen de gemeente aankijken en waar ze tegenaan lopen. ,,Rode draad uit deze gesprekken is dat er sprake is van politieke bloedarmoede’’, aldus Schoonderwoerd.

,,Mensen zijn en voelen zich nauwelijks betrokken bij de politieke besluitvorming. Maar ze zijn wel enorm actief in de gemeente. Ze zijn vrijwilliger bij een club of stichting, bekommeren zich om hun omgeving en hebben een mening.’’

Bij deze mensen is een stap richting de politiek groot, omdat ze zich niet gelijk aan een politieke kleur willen verbinden. ,,Maar onder de vlag van Pro Kaag en Braassem zien ze het wel zitten’’, zegt Schoonderwoerd.

Zo’n zeventig mensen zijn nu op één of andere manier betrokken bij Pro Kaag en Braassem. Het is de bedoeling dat daar nog veel inwoners bijkomen. Zojuist werd de website www.prokaagenbraassem.nl gelanceerd. Hoe de kandidatenlijst eruit komt te zien, is nog niet bekend.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.