Diner op hoog niveau in Wassenaar

Het Brusselse Atomium is een gewilde locatie voor het hangende diner. Vorig jaar werden er, om het tiende bestaansjaar te vieren, zelfs tien bij elkaar opgesteld.
© Foto Dinner in the Sky
Dineren boven Tel Aviv.
© Foto Dinner in the Sky
1/2
Wassenaar

Lunchen, borrelen of dineren op vijftig meter hoogte, vrij bungelend in de lucht? Het kan vanaf volgende week vrijdag ook in Nederland. Elf jaar na de start in België lanceert ’Dinner in the Sky’ bij het Wassenaarse kasteel De Wittenburg de eerste Nederlandse editie.

Het idee van de Belgische ondernemer Stefan Kerkhofs om gasten hoog in de lucht te laten genieten van een gastronomisch diner in combinatie met een bijzonder uitzicht -een enkele keer zelfs met een aparte kraan met een strijkkwartet ernaast- maakte zijn opwachting al in 59 landen.

Buurland Nederland moest er dus lang op wachten, maar is nu dan toch ook aan de beurt. ,,Commercieel dan. Er zijn wel eens wat liften geweest, maar dat waren dan steeds privéaangelegenheden zoals het relatie-uitje van een bank’’, zegt Ron Schouten van de Belafonte Event Group die het hangende restaurant in Nederland gaat verhuren en inzet bij eigen evenementen.

Schouten had eigenlijk gehoopt de Nederlandse start al in mei op het Mailieveld te kunnen doen, maar liep daarbij vast op de bureaucratie. ,,Dat willen we nog steeds wel gaan doen, hoor, maar er kwam wat meer bij kijken dan gedacht. Bij kasteel De Wittenburg zijn we op particulier terrein en is het net even wat makkelijker.’’

Het hangende restaurant bestaat uit 22 stoelen rond een groot platform waarop een open keuken is geplaatst. Van daaruit bereidt chef-kok Marc Smeets de vier gangen voor de lunch en het diner. Het restaurant gaat -zolang de wind beneden kracht 6 blijft, tenminste- op 18 augustus zes keer de lucht in. Een keer voor lunch (250 euro per stoel), twee keer voor een ’ high wine’ (125 euro) en drie keer voor het diner (250 euro). ,,We hopen dat het ’ s avonds helder genoeg is om bij het laatste diner en de laatste high wine het vuurwerkfestival in Scheveningen te kunnen zien.’’

Reserveren kan via dinnerintheskynederland.nl.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.