Beelden in Leiden reikt publieksprijs uit

Theo de With
Leiden

Het beeld ’Homunculus Loxodontus’ is het meest gefotografeerde kunstwerk tijdens deze editie van Beelden in Leiden. Het moet raar lopen als dit beeld zondagmiddag niet de publieksprijs wint.

Elk jaar wordt de openluchttentoonstelling op de Hooglandse Kerkgracht afgesloten met een prijs voor de sculptuur die van het publiek de meeste stemmen kreeg. ’Homunculus Loxodontus’ ontpopte zich de afgelopen maanden tot lieveling van de voorbijgangers. Het vriendelijk ogende mormel nodigde uit er naast te gaan zitten en een foto te maken.

Volgens bestuurslid Arjen Pels Rijcken heeft een ziekenhuis al interesse getoond in dit beeld. Een ander object, ’Molecular Model’ van Lorenzo Quintanilla, is inmiddels verkocht. Het is door Business Platform Schipholweg aangeschaft en krijgt na de 3-oktoberkermis een plek op het Schuttersveld.

Tot die tijd staat daar nog het beeld ’Waar dwarrelen ons brengt’ van Marit Zandbergen. Dat is op de vorige editie van Beelden in Leiden gekocht. Het wordt nu opnieuw in de verkoop gedaan. Via mail@beeldeninleiden.nl kan iedereen een bod uitbrengen. De opbrengst gaat naar een Leidse instelling.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.