FC Boshuizen gaat door

Hielke Biemond
Eerste klasse zondag

FC Boshuizen is als enige ploeg in de eerste klasse nog zonder puntverlies. Oogstrelend was het spel van de Leidenaars zeker niet in de uitwedstrijd tegen PFC, maar het leverde wel een 2-3 overwinning op.

Trainer Steef Roodakkers merkt dat de prille en enigszins verrassende roem zijn team nu al vooruit snelt. Tegenstanders gaan verdedigend spelen en zijn extra gemotiveerd. ,,Een interessante taak voor ons om daarmee om te gaan’’, sprak Roodakkers. ,,Het is een jonge groep. Veel jongens zijn we aan het opleiden tot volwassen voetballer.’’

Uit een van de weinige gevaarlijke momenten maakte PFC de openingstreffer. Roodakkers offerde na rust een verdediger op. Die aanvallende wissel had effect. Mehmet Güngor, Michael Schouten en Rick Arnoldus brachten FC Boshuizen op een 1-3 voorsprong.

,,We hebben veel scorend vermogen en zijn niet van één speler afhankelijk’’, aldus Roodakkers. ,,En dan hebben de broers Neuteboom nog niet gescoord, terwijl zij ook altijd goed zijn voor een behoorlijk aantal doelpunten per seizoen.’’

SJC was met een 3-1 overwinning genadig voor SVDPW. ,,Het verschil had wel iets groter moeten zijn’’, vond trainer Kees Zethof. Daarmee doelde hij op de kansen die zijn ploeg miste. Jordy Groot maakte twee doelpunten, waarvan één uit een strafschop. Rick van Dijk tekende voor de 3-0. Daarna deed SVDPW iets terug uit een vrije trap.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.