Bonuspunt vrouwen LOHC en Alphen

Tom Mentink
Leiden

Sinds dit seizoen kunnen teams in de eerste klasse via shoot-outs een bonuspunt verdienen als een wedstrijd in een gelijkspel eindigt. Zowel de vrouwen van LOHC als Alphen profiteerden van de nieuwe regel.

De Oegstgeestse vrouwen kwamen tegen Haarlem niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, maar wonnen wel de shoot-outs. Keepster Danique Reidsma kroonde zich tot de uitblinker aan LOHC-zijde door alle shoot-outs te keren, waardoor twee punten werden verdiend.

,,En zij stopte ook nog eens drie kansen van Haarlem, ontzettend knap’’, voegde trainer Eddie Simmons toe.

Reidsma kreeg deze zomer te horen dat zij suikerziekte heeft. Middels een apparaatje kan de staf precies bepalen hoe hoog de suikerspiegel is. ,,Dit is ontzettend belangrijk voor haar. Mooi dat ze zich zo kan onderscheiden.’’

Alphen pakte in dezelfde poule twee punten, op bezoek bij Zoetermeer. Voor de ploeg van trainer Robin Tromp hadden het echter ook drie punten kunnen zijn. Nikky Schreurs, die vorige week tegen AthenA (3-0 winst) ook al twee keer raak schoot, opende in de eerste helft de score uit een strafcorner.

Zeven minuten voor tijd kwam Zoetermeer nog langszij. ,,Tijdens de shoot-outs boog Alphen een 3-1 achterstand om. ,,Die spelregelwijziging komt ons goed uit’’, lachte Tromp.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.