Opruimplicht scootmobielers vervalt

Opruimen.

Opruimen.© archieffoto

Loman Leefmans
Leiden

Wie in Leiden zijn hond uitlaat, is verplicht de drollen van de viervoeters op te ruimen. Dat geldt voortaan niet meer voor stadgenoten in een scootmobiel.

Begin dit jaar presenteerde de gemeente een hete set aan nieuwe regels voor hondenbezit en het uitlaten van honden. Binnen de singels mogen ze nergens meer vrij ronddartelen en baasjes zijn verplicht om poepzakjes bij zich te hebben en die ook te gebruiken.

Daartegen kwam het nodige verzet, vooral uit de binnenstad. Het toekomstige Singelpark, de aaneenschakeling van bestaande parken langs de singels, wordt in de nieuwe plannen gevrijwaard van loslopende viervoeters. Dat vonden veel bewoners te gortig, maar de gemeente ging niet verder dan de toezegging dat als het park eenmaal af is, er wellicht een paar speciaal afgezette uitraasplekken komen.

Op één aspect komt Leiden nu toch enkele bezwaarmakers tegemoet. Het betreft scootmobielers. Ongeacht of ze een gewone hond of een speciaal opgeleide hulphond hebben, ze hoeven de uitwerpselen niet op te ruimen. Of voor slechtzienden dezelfde uitzondering wordt gemaakt, is nog onbekend.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.