Talentenjacht Giel Beelen: Alphense en Rijnsburgse door naar de laatste 25

© ANP

Aafke Schoenmaker
Rijnsburg/Alphen

’Van slaapkamer naar stadion’ is de slogan van de online talentenjacht van 3FM-dj Giel Beelen. Hij wil nieuw talent ontdekkenen en elf winnaars, Giel’s elftal, de promotie geven die ze verdienen.

Om mee toe doen moesten de kandidaten aan twee voorwaarden voldoen: hun muziek moest zelfgeschreven zijn en het auditiefilmpje moest opgenomen zijn in de slaapkamer. Op basis van hoe vaak de filmpjes worden bekeken en hoe vaak er op ’vind ik leuk’ wordt geklikt, kiest Beelen welke muzikanten de winnaars zijn.

1200 filmpjes

Na zijn oproep ontving de dj zo’n 1200 YouTubefilmpjes. Daaruit werden 111 talenten geselecteerd. Zij kregen steeds een nieuwe ’challenge’: een thema en een week tijd om daarover een nummer te schrijven. De eerste opdracht was verbonden aan Bevrijdingsdag en had het onderwerp vrijheid. De tweede uitdaging ging over de actualiteit.

Inmiddels zijn er nog 25 kandidaten over. In de laatste ronde om het elftal van Giel Beelen te bereiken, zijn verschillende thema’s uitgedeeld aan de kandidaten.

Femke en Naomi

De 18-jarige Femke van Duijn uit Rijnsburg doet samen met haar studiegenoten Puck en Sabrina mee aan de talentenjacht. Ze vormen het drietal FESP. Hun laatste opdracht is om een zomerhit te schrijven.

Een andere deelneemster uit de regio is Naomi Snell (20) uit Alphen aan den Rijn. Zij trok aandacht op internet met haar liefdesliedje ’High hopes’, dat ze speelt op gitaar. Haar laatste opdracht om bij de laatste elf te eindigen is een protestnummer te schrijven.

Meer nieuws uit Leiden

Video uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.