Ignatiusschool Roelofarendsveen omgevormd tot muziekcentrum

Het gebouw dat vroeger de Ignatiusschool was (rechts).© Archieffoto Hielco Kuipers

Annelies Karman
Roelofarendsveen

Liefde voor Harmonie wil van de voormalige Ignatiusschool in Roelofarendsveen ’hét muziekcentrum’ van Kaag en Braassem maken. De muziekvereniging heeft voorgesteld om het gebouw te kopen van de gemeente.

Kaag en Braassem wil van vastgoed af om kosten te sparen. ,,Vorig jaar heeft een mogelijke koper zich gemeld’’, weet voorzitter Rob Huigsloot van Liefde voor Harmonie. ,,Wij willen niet weg uit het pand, dus moeten wij het kopen. We weten nog niet hoe we het vorm gaan geven. Het is nogal wat voor ons, dat wij straks eigenaar zijn.’’

Liefde voor Harmonie wil de oude school aan het Noordeinde intensiever gaan gebruiken. Niet zozeer voor de eigen lessen, repetities en optredens, maar door andere muziekgerelateerde clubs ruimte te bieden. Die zouden dan voor huuropbrengsten zorgen.

De gemeente Kaag en Braassem is in principe akkoord met het voorstel van de muziekvereniging, zegt wethouder Floris Schoonderwoerd. ,,Dit past helemaal binnen ons beleid’’, legt hij uit. Het plan moet nog helemaal uitgewerkt worden. Liefde voor Harmonie en de gemeente hebben ook nog geen prijs afgesproken.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.