Pachtrecht Pontje Paddegat beëindigd

Redacteur Rijn en Veen
Woubrugge

Een jarenlang pachtrecht voor het pontje Paddegat bij Woubrugge komt volgend jaar einde. Na historisch onderzoek heeft de gemeente Kaag en Braassem vastgesteld dat zo’n pachtrecht helemaal niet bestaat. Daarop heeft het gemeentebestuur besloten er niet langer voor te betalen.

De toenmalige gemeente Woubrugge besloot in 1987 erfpacht te gaan betalen aan de familie Kinkel, die zich eigenaar noemde van het recht om bij het Paddegat een veer te exploiteren. Of de familie daadwerkelijk zo’n recht bezat, was toen al niet helemaal duidelijk.

Bij het afsluiten van de veerpacht liet de gemeente Woubrugge zich leiden door het feit dat veerman J.P. Kinkel altijd bij nacht en ontij bereid was geweest om de pont te laten varen. De laatste jaren bedroeg de pachtsom 1600 euro. Wout van Leersum, die het veer nu exploiteert, betaalde in ruil hiervoor 400 euro aan de gemeente terug.

Het komend jaar staat Kaag en Braassem opnieuw voor de taak om een bedrag van ongeveer 2 miljoen euro te bezuinigen. Voor de ambtenaren was dat een reden om de begroting nog eens door te vlooien op posten waarop bezuinigd kan worden. Ook speelt mee dat de exploitatie van het Pontje Paddegat allang niet meer winstgevend is.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.