Praten over toekomst en bezuiniging Voorschoten

Wat gebeurt er met Voorschoten?

Wat gebeurt er met Voorschoten?

Marieta Kroft
Voorschoten

Inwoners van Voorschoten kunnen maandagavond 26 juni in het Bondsgebouw hun zegje doen over de toekomst van hun dorp én over de invulling van de bezuinigingsopgave van jaarlijks drie miljoen euro.

Nadat andere gemeenten in de Leidse regio dat al eerder deden, nodigt nu Voorschoten haar inwoners uit om over de bestuurlijke toekomst te praten. Moet het dorp zelfstandig blijven, zich meer gaan richten op de Leidse regio of misschien fuseren met Wassenaar? Inwoners kunnen er tussen 19.30 en 22.00 uur over meepraten.

Voorschoten en Wassenaar haalden enkele weken geleden de banden verder aan. Ze gaan hun beleid meer op elkaar afstemmen, zodat de ambtenaren die voor beide gemeenten werken geen dubbel werk meer hoeven te doen.

Inwoners kunnen ook hun mening geven over de bezuiniging van drie miljoen euro. Tijdens de bewonersavond op 16 maart in de Dorpskerk liepen de emoties over de voorstellen zo hoog op, dat B en W de plannen uitstelden. Nu Voorschoten de begroting voor 2018 gaat opstellen, moet die bezuiniging toch worden gehaald.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.