Meer branden aangestoken in Alphen

Annelies Karman
Alphen aan den Rijn

Het aantal brandstichtingen in Alphen is in de eerste helft van dit jaar flink gestegen. Dat blijkt uit de Veiligheidsanalyse die de gemeente heeft opgesteld. In de eerste helft van dit jaar werden al 26 brandjes gesticht, in het hele vorig jaar waren dat er 34.

,,Met daarnaast nog in het achterhoofd dat de donkere dagen eraan komen met oud en nieuw en Kerst, dan kan dit cijfer zomaar hoger uitvallen'', zo voorzien de onderzoekers in de analyse.Ook in voormalig Rijnwoude wordt er de laatste tijd meer fikkie gestookt. Bij de gemeente zijn tot nu toe dit jaar vier gevallen van brandstichting gemeld, ten opzichte van drie brandjes in het hele vorige jaar.

Zorgen

De gemeente spreekt haar zorgen uit in de Veiligheidsanalyse, die is gemaakt om te kijken waar Alphen de komende tijd meer aandacht aan moet besteden.. ,,De gemeente zal niet met een slang in de hand branden staan blussen, daar is tenslotte de brandweer voor, maar in haar taak de burger te beschermen kan de gemeente met voorlichting en via de afdeling inspectie proberen de brandveiligheid te verhogen'', zo schrijven de opstellers van de analyse.

De brandweer laat desgevraagd weten het aantal brandstichtingen 'verontrustend' te vinden . ,,Als er zoiets gebeurt, geeft dat vooral onrust in de plaats zelf'', zo laat een woordvoerder weten.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.