Deal met Nedcargo definitief geschrapt door grondprijs

Alphen aan den Rijn

De komst van een groot distributiecentrum van Nedcargo op bedrijventerrein Steekterpoort in Alphen aan den Rijn is definitief afgeblazen.

Wethouder Gerard van As (economie/Nieuw Elan) en Nedcargo-directeur Diederik Antvelink zijn het niet eens geworden over de grondprijs in het gebied.

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn heeft op 10 april besloten de samenwerking met Nedcargo definitief te beëindigen.

De onderhandelingen tussen beide partijen liepen eind vorig jaar al stuk, nadat Nedcargo een koopcontract over de grond in Steekterpoort met de gemeente opzegde. Het vervoersbedrijf vroeg vervolgens om een nieuw contract, dat gefaseerde bouw van een distributiecentrum mogelijk moest maken. Het verlies van een grote klant zou het bedrijf daartoe noodzaken. Van As deed daarop een nieuw bod, maar hanteerde daarbij wel een hogere grondprijs. Te hoog, vond Antvelink.

,,We hebben daarna nog twee keer gesprekken gevoerd, maar we zijn er niet uitgekomen’’, zegt Antvelink. ,,Het hoofdstuk is voor ons gesloten. De gemeente zegt dat ze andere kopers heeft, die meer willen betalen dan wij. Dan moeten ze daar maar mee in zee gaan. De grondprijs die de gemeente aan mij heeft gevraagd, kan ik niet betalen.’’

Tien hectare

Met een vraagprijs van 199 euro per vierkante meter moest Nedcargo in totaal zo’n 2,5 tot drie miljoen euro meer betalen voor tien hectare grond, dan in de vorige overeenkomst was vastgelegd.

Volgens Van As hebben zich, als reactie op diverse publicaties over ruzie met Nedcargo, diverse ondernemers bij hem gemeld die voor de grond in Steekterpoort meer willen betalen dan 199 euro per vierkante meter. Met die partijen heeft Van As nog niet gesproken, in afwachting van een eventuele oplossing met Nedcargo.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.