Varkens ontsnappen aan brand in schuur Voorhout

1/11
Voorhout

[UPDATE] In een grote schuur bij een agrarisch bedrijf aan de Prinsenweg in Voorhout is woensdagmiddag brand geweest. Er raakte niemand gewond bij de brand. In de schuur waren wel enkele varkens aanwezig, deze konden op tijd ontsnappen. Er is waarschijnlijk een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen.

Er kwam veel rook vrij bij de brand die even voor 17 uur onder controle was.

,,De rook steeg gelukkig vrijwel direct omhoog en bleef boven de schuur hangen. Hierdoor heeft de omgeving waarschijnlijk weinig last gehad van de rook’’, laat een woordvoerster van de Veiligheidsregio Hollands Midden weten.

In de schuur is asbest verwerkt. Een kleine hoeveelheid hiervan is waarschijnlijk vrijgekomen en beland op het perceel waar de brand was en op het perceel van de buren. De gemeente Teylingen laat weten dat onderzocht wordt of het daadwerkelijk om asbest gaat. Er zijn geen deeltjes op de openbare weg terechtgekomen.

In de schuur, van ongeveer acht bij zestien meter, stonden voertuigen en stonden enkele varkens.

,,Toen de brandweer het pand betrad, zijn de varkens naar buiten gevlucht. Die lopen nu nog ergens in de bollenvelden. Hoeveel het er precies zijn, durf ik niet te zeggen. Er zijn er in ieder geval zes gezien. Wij gaan de eigenaar, die tijdens de brand niet aanwezig was, inlichten zodat hij de varkens kan vangen.’’

De Prinsenweg was afgesloten vanwege de brand.

Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand die in ongeveer een derde van de schuur woedde.

Foto’s Leon Gielen

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek