Veense schoolkinderen treden op als fanfare

Optreden op school.© Foto DGV

Marlies Vording
Nieuwe Wetering

Trommelen, blazen op een trombone of spelen op de trompet. Kinderen uit groep vijf van basisschool De Roelevaer uit Roelofarendsveen kunnen niet wachten tot het zondagmiddag is. Dan treden zij op bij een grote, muzikale picknick bij natuurbelevingstuin De Bult ter ere van het 105-jarig jubileum van muziekvereniging Door Gunst Verkregen (DGV) in Nieuwe Wetering.

Sinds januari hebben leden van de fanfareclub er alles aan gedaan om de schoolkinderen de kneepjes van het vak bij te brengen. Afgelopen dinsdag trad de schoolklas, onder begeleiding van een aantal volwassenen, al op voor de eigen school. ,,We hebben ze vijf noten geleerd en ze kunnen inmiddels drie kinderliedjes spelen’’, vertelt Ellen Zoetendaal van DGV enthousiast.

Naast het optreden van de kinderen en DGV zelf staan ook concerten van Liefde voor de Harmonie uit Roelofarendsveen, Heerlijkheid Hoogmade en Muziek Collectief uit Nieuw Vennep op de planning. Het evenement wordt gehouden tussen 13.00 en 17.00 uur en toegang is gratis De kinderen treden op rond 14.30 uur. ,,Het idee is dat mensen op hun picknickkleedje komen genieten.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.