TOP wint ondanks rode kaart Friso Boode

Hielke Biemond
Korfbal

TOP/Quoratio is nog altijd ongeslagen in de ereklasse door een 20-23 zege op OVVO. De formatie van Jan Niebeek moest een 6-0 achterstand inhalen en raakte vlak voor rust Friso Boode kwijt, die rood kreeg na het omduwen van zijn tegenstander. Mick Snel (5), Barbara Brouwer (4) en Jimin de Vries (3) waren belangrijk in de inhaalrace van 17-16 naar 17-21.

Overgangsklasser Tempo riep de eerste nederlaag tegen Nieuwerkerk min of meer over zichzelf af door acht (benutte) strafworpen tegen te krijgen en er zelf drie te missen. Edwin van der Weijde (3), Jelle Steenbeek en invalster Elke Otte maakten het na 15-11 nog even spannend (15-14, 18-16), maar twee tegentreffers braken definitief het verzet: 20-17.

Sporting Trigon verdedigde goed tegen GKV (G), maar raakte de aansluiting toch kwijt tussen 6-6 en 6-10 (rust). De Leidenaars kwamen de laatste twintig minuten door Henk en Janwillem van der Gugten, Jordy Smeele en invalster Patty Groen na 11-16 nog sterk terug tot 15-17.

In de eerste klasse is Fiks nog als enige zonder verliespunt door een nipte 15-16 zege op Fortis. Jan Anholts en Dominic van Welzen maakten met elk twee doelpunten de 15-12 achterstand ongedaan, zodat het uitvallen van Roy Vreeken de enige echte schadepost bleef.

Pernix incasseerde bij Tilburg de eerste nederlaag, omdat de verdediging geen goede greep kreeg op de lange, trage aanvallen van de tegenstander. De Leidenaars, met Rob Kuipers (4) en Daan Heijnis (3) als beste schutters, konden ook met invallers Geertje Wolzak en Cas Lepelaar de 10-8 achterstand bij rust niet meer goedmaken: 17-13 verlies.

KZ Danaïden maakte bij Revival als collectief een zwakke beurt en verloor kansloos met 18-12. Ferry Jansen halveerde nog de achterstand tussen 10-6 (rust) en 10-8, maar de aanval bleef ook met invallers Deborah Kraaij, Denise Melman, Christiaan Nievaart en Tim Verdouw slap.

Velocitas staat ongeslagen op kop in de tweede klasse na de 12-5 zege op Luno, dat twee strafworpen niet eens op de rand wist te gooien. De Leiderdorpers hadden goals van invaller Ivar van Driel (2) en Jet van Osnabrugge nodig om vanaf 9-5 in de slotfase het krachtsverschil duidelijker tot uitdrukking te brengen.

Madjoe is door de 13-9 nederlaag tegen Atlantis de enige club in de regio die nog op de hatelijke nul staat. De Rijnsburgers misten schutter Jasper de Koning door een enkelblessure en hadden nu Roelof Hogewoning (3), Roos van den Oever en Maurits Vink (2) als topscorers.

In de derde klasse liet Crescendo bij Sperwers de derde overwinning op rij glippen. Koen Huigsloot (3), Joris Cornelissen (2), Stephan Brouwer en Wesley van Oevern zetten 7-6 om in 8-11 en 11-13, maar de aanval speelde in de resterende twaalf minuten te gehaast, zodat het nog 13-13 werd.

Fluks stond na een goede start steeds achter op SDO (H) (0-3, 7-4 rust, 9-7), maar bleef hard werken. Dat werd beloond, want Marloes Varkevisser, Quirina van Huis, Frederick en Vincent van Westerop zorgden voor het eerste punt in dit veldseizoen met een 11-11 gelijkspel.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.